Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Etihadom letelo skoro 15 miliona putnika

    Etihad Airways, aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, prevezla je 2014. godine gotovo 14,8 miliona putnika, što je 23 odsto više nego godinu pre.

    Etihad, koji ima 49 odsto udela u Air Serbia, lane je prevezao rekordan broj i putnika i količinu tereta, čime je ostvario svoj najbolji operativni učinak do sada, saopštila je ta kompanija.

    Etihad je tokom 2014. godine svojoj globalnoj mreži pridodao 10 novih destinacija, uvođenjem letova za Medinu, Džaipur, Los Anđeles i Cirih u prvoj polovini godine, kao i Pert, Rim, Jerevan, Puket, San Francisko i Dalas u drugoj polovini godine, a tokom 2014. godine je povećan broj letova na 23 postojeće linije širom sveta.

    Ta aviokompanija je prošle godine uvećala i broj kod šer partnerstava i partnerstava sa udelom u vlasništvu, zahvaljujući čemu je vise od 3,5 miliona putnika letelo avionima Etihada, što je za 40 odsto više nego 2013. godine.

    Etihad je prošle godine prevezeno ukupno 568.648 tona tereta i pošiljki, što je za 17 odsto više od godišnjeg proseka i povećao svoj globalni domet nudeći kapacitet za prevoz tereta na 10 novih putničkih linija Etihada.

    Flota Etihad Airwaysa se na kraju 2014. godine sastojala od ukupno 110 aviona, čija je prosečna starost 5,5 godina. Alitalia je najnovija aviokompanija koja se pridružuje mreži partnerstava sa udelom u vlasništvu Etihada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE