Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Vladi samo Stefanović zadužen u francima

    Ministri u Vladi Srbije nemaju stambene kredite, a izuzetak je jedino ministar policije Nebojša Stefanović, koji ima zajam u švajcarskim francima, ali pomoć – ne traži.

    Stefanović ima kredit i vezan je za kretanje franka, što otplatu čini težom. Ipak, ne traži pomoć od države jer je svesno preuzeo taj rizik. Za otplatu kredita preostalo mi je više od 20 godina. Taj kredit je bio moj rizik, a sada je moja obaveza, kaže kratko za Blic Stefanović.

    Sem kredita firme, kako ističe Bratislav Gašić, ministar odbrane, nema lične kredite. Ni Kori Udovički, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, ni Željko Sertić, ministar privrede, ni Dušan Vujović, ministar finansija, nemaju stambeni kredit.

    Isto kao ni Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, Snežana Bogosavljević Bošković, ministarka poljoprivrede, i Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali u istoj je situaciji.

    Ne, nemam stambeni kredit i nikada ga nisam uzimala, kaže Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

    Rate ne otplaćuje ni Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, iako je, kada je u Beogradu, podstanar, a u Novom Pazaru živi u očevoj kući. U roditeljskom domu živi i Nikola Selaković, ministar pravde, i nema dugoročno zaduženje u banci.

    Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić stanuje u svojoj garsonjeri i zasad ne razmišlja o zaduženju kod banaka. Od ministara Aleksandra Vulina i Srđana Verbića nismo dobili odgovor na pitanje o njihovim zaduženjima u banci.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE