Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NIS nastavlja podršku razvoju lokalnih zajednica

    Generalni direktor naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko juče je potpisao sporazume o strateškoj saradnji s predstavnicima lokalnih samouprava na čijim teritorijama ova kompanija posluje – Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Kikinde, Kanjiže, Novog Bečeja, Srbobarna, Žitišta, Niša i Čačka.

    Ovim se nastavlja višegodišnji program NIS-a ”Zajednici zajedno”, odnosno nastvalja se ulaganje NIS-a u razvoj lokalnih zajednica. Zahavljujući potpisanim sporazumima, za najbolje projekte s teritorija ovih opština ove godine biće izdvojeno više od 90 miliona dinara. 

    – NIS će nastaviti da pruža podršku razvoju lokalnih saomuprava i mladim, obrazovanim i talentovanim ljudima – rekao je Kravčenko. – I pored veoma teške godine, nećemo smanjivati sredstva za ove namene jer će ona biti na istom nivou kao i prethodne godine.

    Nakon potpisivanja sporazuma, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da je NIS pravi primer dobrog i kvalitetnog partnera u obezbeđenju boljih uslova za život građana, a gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić je, zahvaljujući na saradnji, ukazao da je NIS nesebično pomogao Čačku prilikom prošlogodišnjih poplava i direktoru NIS-a uručio zahvalnicu.

    Program “Zajednici zajedno” odvija se od 2009. godine i do sada je realizovano više od 800 projekata u koje je NIS uložio gotovo 800 miliona dinara. Za dobijanje sredstava mogu se prijaviti ustanove i neprofitna udruženja s projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke, zaštite životne sredine i pomoći socijalno ugroženim kategorijama. O izboru projekata odlučuje komisija, u kojoj su predstavnici NIS-a, lokanih samouprava i ugledne ličnost iz loklanih zajednica. Ove godine ima novina – uvođenje glasanja lokalnog stanovništva putem interneta za jedan projekat u njihovom gradu, odnosno opštini, a u program se mogu uključiti i institucije od društvenog značaja. Podnosioci projekta mogu da apliciraju sa samo jednim predlogom, a javni konkurs traje od 5. do 26. februara. Na konkurs se mogu prijaviti sva udruženja građana i druge ustanove 10 lokalnih zajednica i grada Beograda, koji se programu priduružio prošle godine, a rezultati će biti objavljeni do 8. maja. Uslovi i propozicije javnog konkursa biće objavljeni na sajtu njnjnj.zajednicizajedno.nis.eu, a predlozi se mogu slati na mejl adresu [email protected], ili se prijaviti na sajtu.

    Podrška mladima

    Osim programa “Zajednici zajedno” NIS  kroz brojne projekte ulaže u razvoj društva, pre svega u mlade, pa je kroz program “Energija znanja” u obarzovanje i mlade talente uloženo gotovo 200 miliona dinara. Zahvaljujući projektu zapošljavanja mladih “NIS šansa” u kompaniji je u protekle tri godine zapsleno više od 660 mladih, bez radnog iskustva, a NIS je u taj projekat uložio preko 360 milona dinara.  

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE