Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uskoro srpsko izdanje knjige gradonačelnika Londona o Churchillu

    Beogradska izdavačka kuća "Albion Books" najavila je danas objavljivanje srpskog izdanja bestselera gradonačelnika Londona Borisa Johnson "Faktor Churchill".

    "Kontroverzni gradonačelnik Londona piše o čoveku koji je stvarao istoriju, premijeru Winstonu Churchillu i o tome koji je to faktor koji je Churchilla učinio najvećim britanskim državnikom svih vremena", naveo je izdavač, koji objavljuje knjige britanskih autora.

    Johnson piše o istorijskim činjenicama, kao i o čuvenim anegdotama, donoseći portret Churchilla, premijera Britanije u Drugom svetskom ratu, čije misli i danas mnogi državnici citiraju u svojim govorima.

    "U izbornoj godini za Veliku Britaniju, koja će i za Johnsona, kao jednog od vodećih Torijevaca, imati veliku ličnu i profesionalnu važnost, nekadašnji novinar i sadašnji gradonačelnik Londona se vraća staroj tezi da istorija Britanije i sveta nikako ne bi bila ista da nije bilo ovog hrabrog stanovnika Ulice Dauning br 10", naveo je izdavač.

    Dodaje se i da su se mnogi među britanskim konzervativcima bunili protiv Churchilla, kao nekog ko će ih voditi u najtežim trenucima po Britaniju, ali da je upravo taj "faktor Churchill" bio brana diktaturi i pobedi nacizma u Evropi.

    "Iako često kritikovan zbog 'otvorene komunikacije', upravo ta otvorenost ga je učinila pionirom zdravstvenog, obrazovnog i sistema socijalne zaštite. Za Johnsona je Churchill dokaz da jedan čovek, neustrašiv, genijalan i odlučan, može promeniti svet", navodi Albion Books.

    Ova izdavačka kuća do sada je između ostalog objavila autobigrafije Ser Alexa Fergusona i Juliana Assangea.

    Ove godine se obeležava 50 godina od Churchillove smrti.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE