Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jovanović: Bolje LDP nego SPS u Vladi Srbije

    Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da bi bilo bolje da je u Vladi Srbije umesto Socijalističke partije Srbije (SPS) njegova stranka, jer bi ta Vlada, iako daleko od idealne, bila bolja od postojeće.

    Ja u toj Vladi ne bih značio ništa ako moj ulazak u nju ne bi pratio ne samo ulazak mnogo novih drugačijih ljudi, nego i potpunu promenu atmosfere u Vladi i društvu, jasni ciljevi i načini da se ostvaruju, rekao je Jovanović.

    Meni je logično da pričam sa (Aleksandrom) Vučićem, kao što pričam sa Demokratskom strankom i sa svakim za koga mislim da bi mogao da bude deo rešenja situacije u kojoj se zemlja nalazi, rekao je Jovanović u intervjuu za Danas.

    Na konstataciju lista da nije otvoreno nijedno poglavlje u pregovorima sa EU, Jovanović je rekao da se Vučić suočio sa zidom koji je podigla Evropa , a da je za taj „zid kriva kriza“.

    „Dok je Evropi bilo dobro, u nju se ulazilo brzo i lako. Sad kad situacija nije takva, diže se zid između bogatijeg i siromašnijeg dela Evrope, u strahu da ćemo mi siromašni biti teret bogatijima. Što je glupo, bićemo još veći teret ako dodatno osiromašimo, ali ko će to da objasni zapadnim političarima koji treba da dobijaju glasove i ksenofobnih i ugroženih, kojih je sve više. A mene ponekad više plaši nedostatak reakcije na oštre polemike nego same polemike. Taj nedostatak tragično govori koliko smo mi bitni, uopšte,“ kaže Jovanović za Danas. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE