Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beč proglašen za najbolji grad po kvalitetu života

    Beč, prelepa prestonica Austrije, koju krase raznolikost, specifična kultura, poznata nacionalna jela, istorijske važnosti i čuvene Mocart kugle, u godišnjem izveštaju Njujorškog Instituta za reputaciju – nekoliko puta se nalazio na prvom mestu, a izuzetak nije ni 2014. Krajem prošle godine, objavljeno je da je Beč ponovo 'pobedio' Njujork, Sidnej, Firencu, Veneciju i drugih 100 gradova iz osam država, prema mišljenju 19 hiljada ispitanika, a kada je reč o kvalitetu života.

    Kriterijumi za ocenjivanje, ticali su se stanja ekonomije, uprave, infrastrukture grada, ali i uređenosti, sigurnosti i opšteg kvaliteta života u gradu. Osim toga, u fokusu je bila i atraktivnost grada za turiste, poslovne ljude i investitore.

    Iako najveće evropsko muzičko takmičenje počinje u maju, pripreme za Eurosong su uveliko u toku. Bečke linije su u saradnji sa austrijskom državnom televizijom i firmom Gevista pustile u saobraćaj niskopodni tramvaj sa logom ovogodišnjeg Eurosonga, koji će razvoziti putnike na različitim linijama do kraja maja. Zamenica gradonačelnika Beča, Renate Brauner, tim povodom navodi i da milijardama ljudi pokazuju da Beč nije samo najbolji grad za život, već da se izdvaja po raznolikosti, radosti i toleranciji. 

    Foto: Tooktook

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE