Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta morate obići kada ste u Japanu?

    Japan je izvorište jedne tradicionalne i prepoznatljive kulture, ali potpuno autentične i posebne, kao da je reč o dugom istorijskom preklapanju i ukrštanju nekoliko običaja, jezika i mentaliteta, od kojih svaki daje neku svoju čar i tako japansku kulturu čini bogatom. Idealno vreme za posetu Japanu je proleće, jer zbog procvalih trešanja koje simbolizuju Zemlju izlazećeg sunca, ona je cela ružičasta. Ono što je već godinama unazad, sastavni deo svakog turističkog plana jesu: Tokio, Kjoto i Fudži.

    Prestonica Japana je, ujedno, i najveća svetska metropola sačinjena od 26 gradova, šest gradića i osam sela, a broji više od 40 miliona stanovnika. U Tokiju važe posebna pravila ponašanja, ulice su, uprkos enormnom broju građana, prohodne i čiste, a sav pojedinačni otpad se nosi kući i reciklira. Srce grada je Carska palata, a u blizini se nalazi i muzej u kojem se čuva plan kamikaze za napad, kao i drugi ekscentrični eksponati.

    Ginza je deo Tokija koji vrvi od brendiranih prodavnica, restorana i noćnih klubova. Poznata je i po najskupljem zemljištu na svetu, jer kvadrat vredi više od 80.000 evra. Tokom vikenda, Ginza je pešačka zona, a mnogobrojni restorani otvaraju svoje bašte, čime privlače turiste. Atrakcija Japana je svakako i grad Kjoto, koji je nekada bio prestonica, a sada važi za središte zanimljivosti i drevne kulture. Krije 20 hiljada hramova, od kojih su posebno posećeni Kinkokuji i Zlatni paviljon, a tu je i čuveni Niši Honganji iz 13. veka. Još jedna u nizi japanskih ’čuda’ je planina Fudži koja je postala zaštitni znak ove azijske zemlje, zbog svog vrha, uvek prekrivenog snegom. Zvanična sezona za penjanje je od jula do kraja avgusta, dok je tokom zime pristup opasan i ne preporučuje se za turiste.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE