Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SBB objavio tender za regionalne emitere

    U susret digitalizaciji televizijskog emitovanja u Republici Srbiji, a u želji da što većem broju gledalaca omogući što raznovrsniji program, SBB ovim konkursom nastoji da podrži emitere regionalnih televizija na taj način što će njihove programe uvrstiti u svoju digitalnu kablovsku programsku ponudu.

    Time će odabranim kanalima biti omogućeno da njihov digitalni televizijski signal bude dostupan većem broju gledalaca na teritoriji Srbije.

    “Jedna od najvećih prednosti digitalne televizije je mnogo veći izbor kanala u digitalnoj ponudi. Zato ovim konkursom želimo da našim korisnicima omogućimo više raznovrsnog sadržaja, i da se istovremeno program regionalnih televizija, koje postanu deo digitalne SBB mreže, vidi širom Srbije. To znači daleko šire od teritorije koju one danas pokrivaju. Želimo da našim gledaocima, osim najgledanijih svetskih kanala, pružimo i mogućnost da gledaju dobar i sadržajan program koji prave domaće regonalne TV stanice. Naš cilj je da korisnici na jednom mestu dobiju sve potrebne telekomunikacione usluge, zato ćemo nastaviti sa širenjem ponude vođeni njihovim potrebama.” – istakla je Dragica Pilipović Chaffey, generalna direktorka SBB-a.

    Pravo učešća na konkursu imaju emiteri sa važećom dozvolom Republičke radiodifuzne agencije za regionalno pokrivanje, kao i emiteri koji se emituju ili su u pripremi za emitovanje putem DVB-T2 tehnologije i čije se sedište nalazi u gradu/opštini u kojem SBB ima sopstvenu distributivnu infrastrukturu.

    Imajući u vidu ograničeni broj frekvencija SBB-a koje su na raspolaganju, Ugovor o distribuciji kanala biće dodeljen onim emiterima koji budu ispunjavali obavezne uslove za učešće na konkursu i koje bude odabrao Programski savet SBB-a u skladu sa unapred utvrđenim kriterijumima.

    Konkurs je otvoren do petka, 20. februara 2015. godine. Svi zainteresovani emiteri, koji ispunjavaju navedene uslove, mogu da se prijave za učešće na konkursu mejlom na [email protected].

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE