Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Četiri projekta za finansiranje iz IPA fondova

    Srbija će kandidovati po dva proritetna projekta saobraćajne infrastrukture i energetike za finasiranje iz EU fondova IPA u 2015, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

    Kako se navodi, iz oblasti saobraćaja će biti kandidovani izgradnja intermodalnog terminala u Batajnici i Železničke pruge na deonici Niš-Brestovac, a iz oblasti energetike izgradnja dalekovoda Kragujevac-Kraljevo i smanjenje štetne emisije gasova iz termeoelektrane Nikola Tesla B1.

    To je dogovoreno na sastanku ministarke bez portfelja zadužene za evropske integracije Jadranke Joksimović, koja je nacionalni IPA koordinator, sa predstavnicima Ministarstava građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i energetike, i Grada Beograda.

    Četiri prioritetna projekta izabrana su na osnovu kriterijuma strateškog značaja za Srbiju i tehničke spremnosti za izvođenje.

    Na sastanku je dogovoreno da se ubrza priprema dokumentacije i rešavanju imovinsko-pravnih odnosa da bi ti projekti bili na vreme spremni za finansiranje.

    Iz IPA 2015, Srbiji je namenjeno oko 200 miliona evra bespovratne pomoći za finsiranje projekat energetike i saobraćaja, vladavine prava, reforme državne uprave i poljoprivrede.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE