Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lehman Brothers isplatio Bundesbank

    Bundesbank primila je poslednju ratu novca koji je uložila u Lehman Brothers, nakon 6,5 godina od bankrota tog kreditora.

    "Naša poslednja zaostala potraživanja od oko 1,9 milijardi evra isplaćena su u januaru iz stečajne mase Lehman Brothersa i njegove nemačke podružnice, Lehman Brothers Bankhaus", navodi se u saopštenju Bundesbanke.

    "Nakon šest i po godina stečaja i procesa oporavka, ne samo da smo uspeli da naplatimo naša početna potraživanja od 8,5 milijardi evra, već i dodatne kamate i troškove od oko 0,8 milijardi, tako da smo izašli iz tog procesa sa čistim bilansima", saopštio je član Upravnog odbora Bundesbanke, Joachima Nagela.

    U trenutku kada je proglasila bankrot, sredinom septembra 2008. godine, američka banka Lehman Brothers je bila četvrta najveća investiciona banka u SAD. Po proglašenju stečaja izbila je jedna od najvećih financijskih kriza.

    Kada je ta banka postala nesolventna, Bundesbank je, kao članica Eurosistema centralnih banaka, imala potraživanja u vrednosti od 8,5 milijardi evra od Lehman Brothersa. Banka Lehman Brothers vratila je ukupno 65 milijardi dolara svojim kreditorima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE