Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vrednost Apple-a veća od BDP-a Švajcarske, Švedske, Danske…

    Apple je postao prva kompanija u svetu koja je dostigla tržišnu vrednost od 700 milijardi dolara.

    Odlične brojke dolaze nakon što je tehnološki gigant odlično poslovao na tržištu pametnih telefona, a uskoro pušta u prodaju i pametan sat, piše Bussines Insider.

    Samo u poslednjem kvartalu Apple je prodao 74,5 miliona iPhonea. Apple-ov izvršni direktor Tim Cook na konferenciji Goldman Sachs tehnologija objasnio je razloge velikog uspeha kompanije.

    "Mobilni sistem iOS se koristi u vašim automobilima, u vašem domu, u zdravstvu. To su sve važni delovi vašeg života. To nam sve pojednostavljuje život. Odlično nam je krenulo i u Kini, otvorili smo puno poslovnica. U celom svetu imamo 20.000 novih prodavnica", pohvalio se Cook.

    Kada bismo Apple uporedili sa državama, BDP jedne Švajcarske godišnje iznosi 685 milijardi dolara, a 'bogatiji' je i od Švedske, Austrije, Danske, Izraela… Na rang listi država poredanih po BDP-u, Apple bi zauzeo 20. mesto, odmah iza Turske i Saudijske Arabaije.

    Analitičari smatraju da i pored ovoga Apple ima mogućnost za dalji napredak imajući u vidu najnovije inovacije, sve veće prihvatanje Apple sistema plaćanja na iPhone-u, kao i ulaganje u samu kompaniju (Apple će uskoro uložiti čak 848 miliona dolara za uvođenje solarne energije u svoje centre, a Cook je taj projekt nazvao "najvećim, najhrabrijim i najambicioznijim Appleovim projektom ikad").

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE