Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Telenor banka i Asseco na konferenciji u Londonu

    Telenor banka, u saradnji sa kompanijom Aseko SEE,  predstavila je dosadašnji rad i najavila buduće inovacije na prestižnoj međunarodnoj konferenciji Finovate Europe.

    Predstavljena inovacija omogućiće korisnicima Telenor banke da u budućnosti dobiju personalizovanu ponudu dve industrije na jednom mestu, telekomunikacione i bankarske.

    Kompleksno IT rešenje, čiju demo verziju smo predstavili, primer je potpuno automatizovane i personalizovane onlajn ponude kredita za kupovinu pametnog uređaja, prilagođenu potrebama korisnika u realnom vremenu. Ova inovacija predstavljaće nadogradnju postojeće ponude beskamatnih kredita za kupovinu uređaja  iz Telenor ponude koju je banka uvela početkom decembra 2014. godine.

    „Veliko je zadovoljstvo što je Telenor banka prepoznata kao jedna od važnih inovacija u oblasti bankarstva i finansijskih servisa Evrope u 2015 godini. Inovacija koja je predstavljena zasnovana je na prednostima tehnologije direktnog bankarstva i mogućnostima koje ono pruža. Ovo je pravi primer da je domaće znanje, i idejom i realizacijom, konkurentno na međunarodnom tržištu“, izjavio je Martin Navratil, predsednik UO u Telenor banci.

    Publika na Finovateu imala je priliku da oseti šta znači u potpunosti mobilno bankarstvo, koje menja korisničko iskustvo i preoblikuje finansijske proizvode i usluge tako da su u celosti prilagođene korišćenju sa mobilnog telefona.

    Ponosni smo na činjenicu da smo obezbedili celokupno IT rešenje za prvi direktnu banku u regionu, od osnovnog (core) bankarskog sistema do svih kanala (mobilnog, internet bankarstva i ATM mreže) i  što smo  uspeli zajedno sa Telenor bankom realizujemo ovaj veliki projekat za samo sedam meseci.“ izjavio je Piotr Jelenski, predsednik UO Asseco SEE grupe i dodao „Danas smo videli kako kompleksna IT rešenja pružaju jednostavno korisničko iskustvo prilagođeno potrebama klijenta.

    Finovate Europe 2015 okupio je 70 kompanija, od kojih je svaka imala tačno 7 minuta da predstavi, najnovije i najnaprednije inovacije na polju finansijskih usluga.

    “Na Finovejtu svake godine vidimo puno zanimljivih inovacija u domenu finansijskih transakcija, online bankarstva, te prodaje putem mobilnih uređaja. Veoma nam je drago što smo ove godine izabrali Telenor banku i Aseko SEE  koji su na ovoj konferenciji predstavili svoje najbolje i najnovije inovacije”, izjavio je Erik Matson, generalni direktor Finovejta. “Veliko nam je zadovoljstvo što smo bili u prilici da vidimo na koji način će sinergija telekomunikacionog i bankarskog sektora proširiti ponudu na tržištu finansija koje omogućavaju napredne bankarske tehnologije”, dodao je Matson.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE