Za `lošu banku` Hypo nude jedan dolar - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za `lošu banku` Hypo nude jedan dolar

  Konzorcijum predvođen američkim ulagačem Excellere Capital Grupom objavio je da nudi simboličan iznos od jednog evra za "lošu banku" austrijske Hypo Alpe Adria Grupe Hetu.

  U austrijskom Ministarstvu finansija kazali su da nisu primili ponudu spomenute grupe o kojoj se malo zna, ali da su spremni da razmotre svaki ozbiljan predlog.

  Predstavnici Excellerea novinarima su na održanoj konferenciji za štampu u Beču kazali da su ponudu poslali elektronskom poštom krajem prošle godine.

  Ponuda obeležava neuobičajen zaokret u dugotrajnoj sagi o raščišćavanju "nereda" koji je Hypo ostavio iza sebe. Austrijaje lani odlučila da ga kontrolirano ugasi umesto da ga pusti da objavi stečaj.

  Austrijska vlada trebala bi ove godine odlučiti o tome šta će učiniti s Hypovom "lošom bankom" Hetom (Heta Asset Resolution), tako da je vreme ključno, primećuje Reuters.

  Na zvaničnim mrežnim stranicama Excellere Capital se opisuje kao firma za investicijsko bankarstvo s "alatima za direktna ulaganja, povrh kapaciteta kojima raspolaže baza njenih klijenata", podseća Reuters.

  Leon Grabenšek iz Excellerea, slovenački poslovni čovek koji se na konferenciji predstavio kao IT stručnjak, kazao je da se navedena ponuda odnosi na Hetu i na Hypovo poslovanje u Italiji, koje se takođe gasi. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE