Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italijani hoće Vršačke vinograde

    Italijanska kompanija Eurofenster ozbiljno je zainteresovana za preuzimanje Vršačkih vinograda, najavljujući velika ulaganja u poboljšanje proizvodnje i pozicioniranje na tržištu.

    Posle obilaska najvećeg vinogorja u Srbiji i degustacije tamošnjih vina, vlasnik Eurofenstera Luka Bert izrazio je želju da ovogodišnja berba bude početak uspešnog partnerstva sa Vinogradima, pa će se zato u narednom periodu konsultovati oko detalja sa Agencijom za privatizaciju, koja zastupa 72 odsto državnog kapitala u ovoj firmi.

    Za Vrščane je, međutim, najvažnije to što su italijanski stručnjaci, među kojima je bio i zvanično najbolji enolog Italije Mattia Vezzola, najavili ozbiljna ulaganja u poboljšanje poslovanja i pozicioniranje na tržištu.

    Želimo da ovu firmu dovedemo do najvišeg nivoa kvaliteta, od proizvodnje do marketinga i odnosa prema tržištu. Sudeći po svemu što smo videli, prostora za tako nešto ima, pa će nam cilj biti i da Vršac stane u red najpoznatijih vinskih regija u svetu, ambiciozno je najavio Luka Bert.

    Direktor Vršačkih vinograda Vladislav Nestorović podsetio je da je na adresu Agencije za privatizaciju do sada stiglo devet pisama o namerama, ali ne i od Eurofenstera. Ipak, među ponudama je malo investitora iz branše, pa zato, kaže Nestorović, ova poseta uliva nadu.

    Nama su nova ulaganja preko potrebna, jer poslujemo u otežanim uslovima. Zato je jako važno da se novi investitor bavi istom delatnošću kao i mi, da razume sve naše probleme i da zna kako da ih premosti.

    Dolazak ove respektabilne kompanije bi nam mnogo značio, kao i malim vinarima ovog regiona, rekao je direktor Vinograda, koji je, inače, pre dva meseca podneo ostavku na tu funkciju, ali ona nije ni razmatrana, jer UO firme već pola godine ne funkcioniše.

    Kompanija Eurofenster je prisutna u čak 52 zemlje, a bavi se uzgajanjem vinograda i proizvodnjom vina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE