Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Big Tigar ulazi u Slobodnu zonu Pirot

    Slobodna zona Pirot saopštila je da će u okviru njenog režima poslovati i nedavno otvorena fabrika Big Tigar, francuske kompanije Michelin, koja radi u sastavu firme Tigar Tyres u Pirotu.

    Komisija predstavnika sedam ministarstava proverava uslove za početak rada u režimu Slobodne zone te fabrike Michelina, kao i kompanija Lenada, Borjana i D Kompani iz Babušnice.

    "Veoma smo zadovoljni što nova fabrika Tigar Tyresa, Big Tigar, ulazi u režim rada zone. Sa njom u taj režim ulaze i firma D Kompani sa novom halom, izgrađenom u granicama zone i hladnjača Lenada, prvi poljoprivredni proizvodni program", rekao je novinarima direktor Slobodne zone Pirot Dragan Kostić.

    On je dodao da je Tigar Tyres i ranije radio u Slobodnoj zoni, ali da je sada proširio kapacitete.

    "Pre godinu i po dana od Vlade Srbije smo dobili dozvolu za ovu novu investiciju Tigar Tyresa, koji će sa postojećim i novim kapacitetima raditi u granicama zone. U režimu Slobodne zone radiće bez plaćanja PDV i carine za uvozno-izvozne poslove", rekao je Kostić.

    On je izrazio nadu da će Slobodna zona ove godine dobiti dodatne poreske olakšice za korisnike. Kostić je dodao da Slobodna zona posluje na 116 hektara zemljišta, ali da se razmišlja o novim lokacijama proširenja zone.

    Prošla godina je prema njegovim rečima, bila najuspešnija u poslovanju korisnika zone. "Firme koje posluju u zoni ostvarile su promet preko 700 miliona evra, a u izvoz će biti preko 500 miliona evra. To je odličan rezultat i nadam se da će ova godina biti još uspešnija", rekao je Kostić.

    U granicama Slobodne zone Pirot radi više od 5.000 radnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE