Direktor Železare: Možemo samostalno da funkcionišemo još godinu i po dana

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor Železare: Možemo samostalno da funkcionišemo još godinu i po dana

  Na ocene stručnjaka da Železara neće moći da preživi tri meseca i da je stečaj najbolje rešenje, njen izvršni direktor odgovara rečenicom "živi bili pa videli".

  Izvršni direktor Železare Smederevo i predsednik Komisije za privatizaciju srpske čeličane Bojan Bojković rekao je za B92 da Železara može da izdrži samostalno još godinu ili godinu i po dana, ali da ne treba "gledati gde je njen kraj, već kako da postane profitablina".

  "Proizvodnja teče sasvim normalno, čak pojačanim intenzitetom. Železara je do pre tri meseca proizvodila 55 do 60 hiljada tona na mesečnom nivou, a sada je oko 70, da bi do aprila trebalo da bude do 95 hiljada tona", reka je on za Radio B92.

  Kako je naveo, proizvodnja od dva miliona tona o kojoj se često priča u srpskoj javnsoti jeste predviđena biznis planom, ali treba da se ispuni tek za dve godine.

  "Početna cifra je figurirala između milion i po ili milion i 700 hiljada tona, što je cifra koju mi očekujemo kada nađemo partnera i novi menadžment", rekao je Bojković.

  Komentarišući ocene stručnjaka, koji ne predviđaju svetlu budućnost smederevskoj čeličani, Bojković kaže:

  "Na to bih odgovorio onom narodskom 'živi bili pa videli'. Siguran sam da Železara može duži period da samostalno funkcioniše, čak i do godinu i po dana. Železara Smederevo ima sve preduslove i ne treba gledati gde će njoj biti kraj, nego kako će ona biti profitabilna"

  Foto: Beta, Nenad Petrović

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE