Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Traži se novi partner za Železaru

    Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da Vlada neće odustati od toga da traži strateškog partnera za Železaru u Smederevu.

    "Vlada je u slučaju odbijanja ponude Esmarka za preuzimanje većinskog udela u Železari Smederevo pokazala profesionalnost i hrabrost", kazala je ona na konferenciji za novinare u Beogradu.

    Mihajlovićeva je navela da Vlada Srbije nije želela da prihvati ponudu "koja ne garantuje da radnici i Železara rade u dužem vremenskom periodu". Prema njenim rečima, Vlada je mogla da prihvati ponudu, "da to bude medijski sjajno praćeno, ali je pitanje na koji rok".

    "Ova vlada, za razliku od prethodnih, radi odgovorno i na osnovu analiza i podataka. čime pokazuje da je cilj da radnici i Železara rade", kazala je ministarka.

    Ona je podsetila da je Vlada puno uložila u Železaru i da ona trenutno ima sirovine u vrednosti od 180 miliona dolara, zbog čega se od budućeg partnera očekuje garancija da će se zaista proizvoditi čelik, da se kako je navela "ne bi došlo u situaciju, kao pre nekoliko godina, kada nam je Železara predata sa puno dugova".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE