Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od danas za građevinske dozvole potrebno manje od mesec dana

    Od danas počinje puna primena Zakona o planiranju i izgradnji, koji predviđa donošenje građevinskih dozvola za manje od mesec dana.

    Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je tim povodom na konferenciji u Vladi Srbije, da je ipak gradovima i opštinama u Srbiji ostavljeno da najkasnije do 1. marta uvedu predviđenu objedinjenu proceduru izdavanja građevinskih dozvola.

    "Sva podzakonska akta su potpisana i od danas gradovi i opštine će krenuti u punu primenu zakona i tako napraviti mnogo bolji ambijent za investitore", rekla je Mihajlović.

    Ona je kazala da lokalne samouprave više nemaju opravdanja za nesprovođenje zakona koji je usvojen još u decembru prošle godine.

    Mihajlović je takođe najavila da će do kraja ove godine biti uvedena i elektronska građevinska dozvola.

    Kako je rekla, građani i investitori će se od sad na šalterima pojavljivati svega dva do tri puta – da dobiju podatke, podnesu dokumentaciju i dobiju dozvolu.

    Zahvaljujući Zakonu o planiranju i izgradnji građani više neće imati ulogu kurira i morati da se šetaju od jednog do drugog šaltera, već će to raditi državna uprava, rečeno je na konferenciji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE