Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dizel u Srbiji sve skuplji

    Cena nafte na svetskim berzama nastavila je i juče da raste i stigla do 62,53 dolara za barel, što je od početka godine skok za oko 15 dolara, pokazuju poslednja istraživanja Udruženja naftnih kompanija Srbije.

    Upravo je to razlog zbog kog je na regionalnom i globalnom tržištu nafte i derivata nafte nastavljen rast svih referentnih cena.

    Barel sirove nafta brent je gotovo 15 dolara skuplji nego pre mesec dana. Juče je ostvarena najviša cena u 2015. godini do sada od 62,53 dolara za barel. Podsećamo vas da je 13. januara ona iznosila 47,82 dolara za barel.

    Isti trend imaju i kotacije benzina i dizela koje su relevantan reper za veleprodajno tržište derivata nafte i u našoj zemlji i u regionu. Nastavljen je rast kotacija započet krajem prošlog meseca, tako da te promene sve više utiču i na maloprodajne cene u čitavom regionu.

    Prosečne cene goriva na benzinskim stanicama iskazane u evrima po srednjem kursu nacionalnih banaka u deset zemalja našeg okruženja, kreću se u rasponu od 0,95 do 1,39 evra za litar za benzin i od 0,829 do 1,222 evra za litar dizel goriva.

    Prosečna cena benzina u Srbiji je 1,085 evra što je ispod regionalnog proseka,a cena dizela u Srbiji je iznad regionalnog proseka i iznosi 1,177.

    Skuplji dizel od Srbije imaju samo Slovenija i Rumunija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE