Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Evropa uvodi transparentan poreski sistem

    Evropska komisija će u martu predstaviti paket o poreskoj transparentnosti, koji će sadržati zakonodavni predlog za automatsku razmenu informacija o poreskim rešenjima, u sklopu borbe protiv izbegavanja plaćanja poreza.

    "Prosperitetnoj Evropi potrebni su pravedni, transparentni i predvidivi poreski sistemi kako bi preduzeća mogla ulagati i kako bi se vratilo povjerenje potrošača.

    Kao deo našeg rada za pravednije tržište želimo uspostaviti veću poresku transparentnost i osigurati pravednije poresko nadmetanje unutar EU i u svetu.

    Nije prihvatljivo da se poreska tela moraju oslanjati na curenje informacija kako bi sprovela poreska pravila, izjavio je potpredsednik Komisije zadužen za evro i socijalni dijalog Valdis Dombrovskis.

    Na sastanku Komisije o borbi protiv izbegavanja plaćanja poreza, dogovoreno je da je jedan od glavnih ciljeva osigurati da se preduzeća oporezuju na području na kom njihove delatnosti ostvaruju dobit te da im se onemogući izbegavanje plaćanja doprinosa pomoću agresivnog planiranja poreske politike.

    "Zloupotreba poreske prakse i štetni poreski režimi nalaze pogodno tlo u mraku. Transparentnost i saradnja su njihovi sprirodni neprijatelji.

    Vreme je za novu eru međusobne otvorenosti među poreskim upravama i za novo doba solidarnosti među vladama kako bi se svima osiguralo pravedno oporezivanje. Komisija je u potpunosti predata cilju osiguranja najvišeg nivoa poreske transparentnosti u Evropi", rekao je komesar za ekonomska i finansijska pitanja Pierre Moscovici.

    Komisija je takođe najavila da će ovog leta predstaviti drugi paket mera za postizanje pravednog i efikasnog oporezivanja preduzeća kojim će se uzeti u obzir postojeće inicijative G20 i OECD u borbi protiv izbegavanja plaćanja poreza.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE