Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Actavis menja ime

    Farmaceutska kompanija Actavis planira da promeni ime pošto okonča veliki poslovni sporazum, kupovinu za 66 milijardi dolara proizvođača "botoksa" Allergan.

    Actavis je saopštio da će usvojiti korporativno ime Allergana pošto na redovnom godišnjem sastanku deoničara kasnije ove godine obezbedi pristanak za promenu imena.

    Actavis sa sedištem u Irskoj nadmašio je kanadski Valeant Pharmaceuticals u nadmetanju za Allergan ponudom od 219 dolara po deonici. Akcionari i Actavisa i Allergana bi o sporazumu trebalo da glasaju 10. marta.

    Actavis, treći u svetu po veličini proizvođač lekova na recept, planira da novo korporativno ime koristi na svetskom tržištu za brendirane lekove, ali će zadržati svoje ime u određenim regionima i za određen proizvode.

    Actavis je brzo narastao kroz nekoliko velikih kupovina u proteklih nekoliko godina. Prošle godine je završio kupovinu Forest Laboratories za 28 milijardi dolara, a pre toga je za 8,5 milijardi dolara kupio Warner Chilcott i premestio sedište u Irsku iz Nju Džersija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE