Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NIS obnovio saradnju s Sinohemom

    Delegacija Naftne industrije Srbije koju je predvodio Maksim Kozlovski, zamenik generalnog direktora, direktor Funkcije za MTSP i KI, potpisala je okvirni ugovor o poslovnoj saradnji sa kompanijom Sinohem Internacional Tendering, ćerkom firme velike kineske kompanije Sinohem s kojom je NIS sarađivao i pre dolaska ruskog gazde.

    Reč je o ugovoru kojim dve renomirane kompanije započinju da rade u oblasti nabavne delatnosti, tehnološko-tehničkom domenu u istraživanju, proizvodnji i preradi nafte, sufinansiranju velikih investicija i realizaciji energetskih projekata.

    Zvaničnoj ceremoniji potpisivanja ugovora o saradnji prisustvovao je i Du Ke Ping, potpredsednik Korporacije Sinohem, a u ime ćerke firme koja će raditi s NIS-om, ugovor je potpisao Vang Tie Lin, generalni direktor.

    Ugovorom je takođe predviđena i realizacija pilot projekta u oblasti nabavke materijalno tehničkih resursa za potrebe NIS-a. Nakon realizacije ovog posla, izvršiće se analiza ostvarenih rezultata u cilju utvrđivanja svih aspekata konkretnog poslovnog aranžmana. Isto tako, primenom ovog ugovora očekuje se i minimizacija rizika zbog potencijalnih obustava isporuka uzrokovanih geopolitičkom situacijom u svetu, kao i značajne uštede u nabavci materijalno tehničkih resursa, kako bi se i u ovom segmentu ostvarile mere štednje na nivou naše kompanije.

    Inače, Sinohem je jedna od četiri kineske državne naftne kompanije, rangirana na 107. mestu među Fortune Global 500 korporacija u svetu, a njena ćerka firma koja je potpisala ugovor s NIS-om, zadužena je za sprovođenje nabavke za potrebe matične kompanije, ali i drugih državnih i privatnih kompanija u Kini.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE