Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rosneft: Kanada sankcijama `pokopala` samu sebe

    Portparol Rosnefta Mihail Leontjev je odluku Otave o uvođenju ograničenja koja će uticati na zajednički projekat kompanija Rosneft i ExxonMobil nazvao sankcijama koje se uvode protiv pokojnika – kanadske proizvodnje nafte.

    "Ovaj projekt nije zanimljiv sa stajališta finansija, a pri trenutnim cenama nafte to je prosto katastrofa (za kanadsku stranu)", izjavio je Leontjev za Rusku službu novosti.

    "Kanada zamenjuje teze. To je isto kao kada je Bugarska, roneći suze, uvela sankcije protiv Južnog toka. U Kanadi je energetika na samrti. To su sankcije protiv pokojnika, i pritom ne mislim na Rosneft, nego na kanadsku proizvodnju nafte", dodao je Leontjev.

    "Kanada je zemlja koja je zabrinuta zbog svoje ukrajinske dijaspore. Veći deo nje je probanderovski orijentiran, to je poznato. Tamo deluje vrlo snažan lobi. Od Kanade se ne može očekivati prava glupost. Gluposti su dosta kreativna stvar", izjavio je predstavnik ruske naftne kompanije.

    U utorak, 17. februara, kanadska Vlada je saopštila da uvodi nove sankcije prema Rusiji zbog situacije u Donbasu. Na "crnu listu" je dodato 37 fizičkih osoba i 17 firmi, među kojima je i Rosneft.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE