Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grčka traži 6 meseci od evrozone

    Grčka je od evrozone zatražila produženje finansiranja za šest meseci, ali uz drukčije uslove od onih koji prate postojeći međunarodni program pomoći koji ističe 28. februara.

    Tačnije, Atina je zatražila produžetak "Glavnog sporazuma o finansijskoj pomoći", rekao je zvaničnik grčke vlade.
    Međutim, takvo produženje finansiranja znači da bi se uslovi po kojima bi se novac isplaćivao razlikovali od dosadašnjih, navodi Reuters.

    Međunarodni program pomoći Grčkoj ističe 28. februara, a program prate stroge mere štednje koje vlada levičarskog premijera Alexisa Tsiprasa više ne želi.

    Tsipras želi da prelaznim aranžmanom pokrije finansijske potrebe zemlje, koja bi uskoro mogla ostati bez novca, dok ne pripremi celovit program reformi za ekonomski oporavak.

    Predsednik eurogrupe, foruma ministara finansija evrozone, Jeroen Dijsselbloem potvrdio je na Twitteru da je primio grčki zahtev da se finansiranje produži za šest meseci, ne ulazeći u pojedinosti njegovog sadržaja.

    Zahtev će biti razmotren tokom poslepodneva na sastanku visokih zvaničnika evrozone u Briselu. Ministri finansija evrozone razgovaraće o Grčkoj u petak, ako ocene da je grčki zahtev valjan. Nemačka i druge članice evrozone protive se produženju pomoći Grčkoj bez sprovođenja reformi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE