Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Božo Janković preduzetnik godine

    Božo Janković, vlasnik kompanije "Enterijer Janković", dobio je nagradu "Preduzetnik godine 2014." koju dodeljuje međunarodna revizorsko-konsultantska kuća "Ernst and Young" (EY).

    Kompanija "Enterijer Janković" bavi se projektovanjem i opremanjem enterijera i prozivodnjom građevinske stolarije, a nagradu je uručio ministar prvirede Željko Sertić.

    Za nagradu je bio kandidovan 21 privrednik iz 10 gradova u Srbiji.  Žiri je ocenjivao preduzetnički duh, finansijske pokazatelje, strategijsko usmerenje, prisustvo na međunarodnom ili regionalnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

    Na dodeli nagarade je rečeno da će Božo Janković predstavljati Srbiju ove godine na izboru "Svetskog preduzetnika godine", juna u Monte Karlu.

    Dodeljena su i priznanja u kategorijama "Brzorastući preduzetnik godine" što je postala Ljiljana Živković Karaklajić vlasnica kompanije "D ekspres", a za "Inovativnog preduzetnika godine" proglašen je Vladimir Mastilović vlasnik firma "Trilateral".

    EY u Srbiji po treći put dodeljuje nagradu "Preduzetnik godine". Prethodni dobitnici bili su Darko Budeč, osnivač i direktor firme Buck, i Rade Ljubojević, osnivač i predsednik firme Sirogojno Company.

    To priznanje je EY ustanovila pre 28 godina, a dodeljuje je u više od 50 zemalja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE