Javni poziv: Železara traži 12 direktora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Javni poziv: Železara traži 12 direktora

  Kompanija "Železara Smederevo" objavila je javni poziv za izbor profesionalnog menadžmenta koji bi upravljao tim preduzećem do okončanja privatizacije.

  Krajnji rok do kojeg zainteresovane domaće i strane kompanije mogu da podnesu predlog za saradnju i zaključe Ugovor o pružanju usluga i upravljanja i savetovanja u poslovanju, je 6. mart 2015. godine.

  Kako se navodi u javnom pozivu koji je objavljen u izdanjima štampanih medija od petka, osnovni cilj postupka zbog kojih je poziv raspisan su oporavak Železare, ali pod punim nadzorom Republike Srbije kao vlasnika kapitala.

  >>>> Politika: Slovački biznismen na čelu Železare?

  Od profesionalnog menadžmenta se očekuje povećanje prodaje i proizvodnje na nivou ne manjem od 1,5 miliona tona čelika godišnje, uvođenje novih tehnologija i osvajanje novih tržišta.

  Menadžment će biti u obavezi da dostavi incijalni i indikativni plan koji između ostalog treba da sadrži strategiju prodaje Železare, projektovane cene za ključne finalne proizvode, projektovan plan proizvodnje, strategiju nabavki, plan finansiranja i projekciju novih zapošljavanja.

  "Potencijalni pružalac usluge koji podnese poslovni plan koji sadrži što više detalja i koji deluje realističnije u skladu sa mišljenjem Železare će imati veće šanse prilikom izbora", navodi se u pozivu.

  Da bi sprska čeličana ispunila zacrtane ciljeve, predviđeno je da je vodi 12 direktora, jer se za toliko ljudi traže biografije za poslove proizvodnje, nabavke, prodaje, finansija, računovodstva, poreza i finansiranja investicija.

  Kompanije koje žele da kokurišu moraju i da dostave i Izjavu o saglasnosti koja će potvrditi da su uplatili 10.000 evra, kao i predlog fiksnog i varijabilnog dela naknade za pružanje usluge.

  Odluku o tome da se raspiše javni poziv za profesionalni menažment donela je Vlada Srbije 17. februara, posle neuspelih pregovora za strateško partnerstvo sa američkom kompanijom "Esmark".

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE