Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Campbell: Savetovano mi je da ne dolazim u Srbiju

    Nakon pisanja medija u Srbiji o angažmanu PR stručnjaka Alaistera Campbella od strane Vlade Srbije, sam Cambell rešio je tom prilikom da se obrati javnosti i to preko svog bloga.

    Na početku teksta Cambell, koji je bio savetnik za medije bivšeg premijera Velike Britanije Tony Blaira, objašnjava da je u poslednje vreme dobio mnogo pitanja od srpskih medija o svom angažmanu u Srbiji, pa je rešio da na ovaj način odgovori svima.

    „Bilo mi je posebno interesantno da odem u Srbiju, jer je moje glavno prethodno iskustvo sa Beogradom bilo kada sam nadgledao NATO komunikacije tokom sukoba na Kosovu, a aktuelni premijer je tada bio uključen u Miloševićevu informativnu kampanju. Istina, nije da mi pre mnogo godina nije bilo savetovano da ne putujem tamo. Ali, primljen sam toplom dobrodošlicom i taj kraći put je bio fascinantan,“ piše Campbell.

    On kaže da je na zahtev Vlade zamoljen da se sastanem sa ministrima i zvaničnicima, „da razmotrimo strateške i komunikacione izazove“.

    „Posebno smo se fokusirali na istrajne napore Srbije da postigne članstvo u EU i na ulogu koju efikasna aktivna komunikacija može da ima u pomaganju postizanja tog cilja. Razgovarali smo i o načinu na koji medijski pejzaž transformišu tehnologija i globalizacija i o izazovima i mogućnostima koje one predstavljaju,“ naveo je Campbell.

    On kaže i da "ima osećaj da je Vlada ozbiljna oko potrebnih reformi da bi se postigao napredak ka članstvu u EU":

    „Balkan smatram posebno interesantnim regionom. Takođe, on je izuzetno važan za neke od velikih izazova sa kojima se svet danas suočava. Nadam se ponovnom odlasku,“ piše Campbell u svom blogu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE