Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    AZP: Traži se strateški partner FAP-a i kupac Krušika

    Agencija za privatizaciju saopštila je danas da je objavila tendere za izbor strateškog partnera za Fabriku automobila Priboj – FAP, kao i prodaju preduzeća Krušik-Plastika iz Osečine.

    U slučaju FAP-a minimalni ulog strateškog investitora je najmanje milion evra u novcu i pet miliona evra u stvarima ili pravima.  Kako se navodi, predmet javnog poziva je izbor strateškog investitora koji će zajedno sa Republikom Srbijom osnovati novo privredno društvo.

    Ulog Republike Srbije u novom privrednom društvu biće deo imovine FAP-a koju je država stekla zamenom potraživanja za vlasništvo. Privatizaciona dokumentacija biće dostupna od 27. februara, pošto zainteresovani potpišu Ugovor o čuvanju poverljivih podataka i uplate po 5.000 evra.

    U pozivu se navodi da strateški investitor mogu biti domaća ili strana pravna lica, udružena u konzorcijum radi strateškog partnerstva, a koja će ovlastiti jedno pravno lice za zastupanje u svojstvu nosioca konzorcijuma. Podnosilac prijave mora da uplati depozit za ozbiljnost ponude ili preda garanciju od 50.000 evra.

    Potencijalni strateški partner treba da ima konsolidovani prihod od najmanje 20 miliona evra u 2013. i da se bavi proizvodnjom kamiona za komercijalnu upotrebu i oklopnih vojnih vozila.

    Rok za podnošenje prijava je 1. april.

    Kada je Krušik u pitanju,  tender je za prodaju 93,96 odsto kapitala preduzeća.

    Pravo učešće na tenderu imaju domaća i strana fizička i pravna lica, kao i konzorcijumi pravnih ili fizičkih lica.  Ukupna procenjena vrednost kapitala koji je ponuđen na prodaju na kraju prošle godine iznosila je 843.299 evra, što je i početna prodajna cena.

    Rok za podnošnje prijava na tenderu je 6. april, a obavezan je depozit od 84.329 evra

    Otvaranje ponuda je 20. aprila.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE