Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milionski posao MIN pod znakom pitanja

    Direktor MIN Lokomotive Slavko Raičević potvrdio je da su fabričko rukovodstvo i četiri reprezentativna sindikata prihvatili odluku o pokretanju stečajnog postupka, uprkos protivljenju radnika.

    Na sastanku s državnim sekretarom Ministarstva privrede Draganom Stevanovićem i gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem, Raičević i predstavnici sindikata su dobili uveravanja da je stečaj najbrži put da MIN Lokomotiva bude privatizovana i da poslovanje nastavi bez tereta nasleđenih dugova.

    On je istakao da MIN Lokomotiva ima obavezu da najkasnije do 16. marta završi socijalni program za radnike koji napuštaju firmu, a posle isteka tog roka uslediće stečaj. Rekao je da za sada nije poznato koliko od 240 radnika će ostati, a koliko napustiti preduzeće.

    "Broj radnika koji će ostati u firmi zavisiće od obima dobijenih poslova. Iz Ministarstva privrede nam stižu obećanja da ćemo dobiti remont električnih lokomotiva za Železnice Srbije, tako da će posla možda biti za sve", izjavio je Raičević.

    Prema njegovim rečima, još nije izvesno da li će MIN Lokomotiva remontovati lokomotive za Železnice Makedonije.

    >>>>Rade punom parom, a država ih gasi

    "Krajem nedelje imaćemo još jedan sastanak u Ministarstvu privrede kako bi razmotrili sve mogućnosti za realizaciju ovog posla. Videćemo da li garancije koje Makedonci traže mogu da obezbede firme iz konzorcijuma", istakao je Raičević.

    MIN Lokomotiova je jedno od neprivatizovanih 188 preduzeće koje je Vlada Srbije stavila na spisak za stečaj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE