Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kreativnošću do lepšeg života: Da li imate svoju imaginacionu terapiju?

    Postoji vidljiva linija između imaginacije i percepcije, jer – pre vidimo stvari onakvima kakve smo mi sami, nego onakvima kakve te stvari zapravo jesu. Mašta budi dublja osećanja, otvara nove vidike i percepcije, i zato je potrebno da primenjujete neke vrste ’imaginacione terapije’. Na ovaj način, ne samo da ćete otkloniti stres i opustiti um i telo, već vam može i da potpuno promenite svoj život.

    Ovo su četiri razloga zašto je dobra imaginaciona terapija.

    1. Uspomene i percepcije su ’savitljive’

    Poput gline, uspomene i percepcije očvrsnu ako se njima ne rukuje pravilno. Savijte ih i otopite, tako da možete da stvarate sa njima, nemojte ih zanemarivati. Zamislite da imate ’čaroban štapić’ pomoću kog se možete vratiti u prošlost: kada zamišljate sebe kao dete – šta vidite? Ili, kada biste mogli da vratite vreme i neke stvari uradite u svoju korist – kako bi to izgledalo? Igrajte se, opuštajte um.

    2. Vaš život je umetničko delo, ali možda mu treba novi ram

    Nijedan intelektualni uvid, ideja ili teorija, ne oslobađa čoveka od emotivne ili mentalne patnje. Potrebni su strast, čudo, inspiracija – stvari koje potiču iz bujne mašte, kako bi se prevazišle navike bola. Ono što se računa, nisu činjenice, već način na koji se odnosite prema njima. Vaša prošlost je priča utisnutog emotivnog naboja, te je potreban upravo emotivni naboj da bi došlo do promene. Probajte da se povežete sa tim osećanjima, ili da ponovo zamislite čitavu priču – dajte joj novi okvir.

    3. Duboka osećanja drže ključ od transformacije

    O kojim dubokim osećanjima je, zapravo, reč? Često o osećanjima deteta koje je bilo ušuškano u senci; o onima koji su skriveni svesti, koji su neprijatni ili zaista bolni. A tu su i ona potencijalna osećanja, kada osoba još uvek nije iskoristila svoje kapacitete za ljubav. Dok je prvo potrebno probuditi i suočiti se sa njima, ove druge je najpre potrebno otkriti, potom probuditi, a na kraju i primeniti.

    4. Imaginacija u kombinaciji sa ljubavlju može dovesti do pozitivnih promena

    Pozitivna mašta može biti fatalna po vas, ako živite iluziju. Može biti opasna. Sa druge strane, ljubav je sigurna i zauzima prvo mesto. Zajedno čine odličnu kombinaciju, ali vodite računa da vaša bujna mašta ne nadjača ’realnost’, ljubav i sve ono opipljivo i vidljivo što vas okružuje. To je svakodnevnost, to je realnost, život… Imaginacija je povremeni i privremeni beg.

    Foto: cgpgallery

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE