Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lagarde sumnja u sigurnost grčkih reformi

    Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde tvrdi da spisak reformi koje su grčke vlasti uputile ministrima evrozone ne pruža jasne garancije za nastavak programa reformi u toj zemlji.

    U pismu predsedniku evrogrupe Jeroenu Dijsselbloemu, Lagarde ukazuje i da su napori koje ulaže Grčka ipak dovoljni za nastavak programa finansijske pomoći međunarodne zajednice.

    Pismo Lagarde objavljeno je u istom trenutku u kojem je evrogrupa, koju čine ministri finansija evro zone, odobrila nastavak programa pomoći Grčkoj na osnovu reformi koje je Atina obećala da će sprovesti.

    Iako je ocenila da je lista obećanih reformi "dovoljno kompletna za početnu osnovu za uspešno okončanje programa", Lagarde je istakla da ona "nije dovoljno specifična".

    Ohrabrena sam odlučnošću novih grčkih vlasti koja se čini jača, u nekim oblastima, poput borbe protiv utaje poreza i korupcije, i želimo da znamo više o njihovim planovima, dodala je šefica MMF.

    "Ipak u nekim oblastima, možda i najvažnijim, pismo ne nudi dovoljno jasne garancije vlade da će pokrenuti reforme predviđene u okviru memoranduma o ekonomskim i finansijskim politikama", kazala je.

    Taj memorandum je osnova programa podrške "trojke" (Evropske centralne banke, EU i MMF) Grčkoj.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE