Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Angažman u Srbiji: Ko plaća Blaira?

    Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da država iz budžeta nije finansirala angažman bivšeg premijera Velike Britanije Tony-ja Blaira, koji je juče u Beogradu održao predavanje ministrima.

    Mihajlovićeva je novinarima u Privrednoj komori Srbije kazala da sastanak koji je Blair imao sa ministrima nije bio nikakav tajni sastanak, već "razgovor uz kafu", ali nije navela na koji način je angažovana Blairova konsultantska kuća i ko je platio taj angažman.

    "Ja do sada nisam imala takve razgovore. Razgovarli smo o tome kako sve vlade na svetu imaju ozbiljan problem u prvoj godini i vrlo često prvu godinu izgube", kazala je ona.

    Prema njenim rečima, to nije bio slučaj sa srpskom vladom koja je u prvoj godini donela niz reformskih zakona.

    Ranija danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksadnar Vulin je na pitanje novinara da li je prisustvovao predavanju Blaira rekao da na to nema šta da kaže.

    "Pitate me za nešto što je bulevarska štampa pokušala da prestavi kao neko veliko čudo. Danas ću govoriti isključivo o mladima i zapošljavanju mladih", rekao je Vulin novinarima nakon razgovora sa menadžmentnom Air Serbia.

    Blair je juče održao jednosatno predavanje pojedinim ministrima i njihovim saradnicima u Klubu poslanika u Beogradu. Kako su preneli mediji, Blair je prisutnima objašnjavao strategiju političkog delovanja i odnose s javnošću, kao i način na koji bi trebalo da komuniciraju sa medijima.

    Transparentnost Srbije (TS) je početkom februara ukazala da javnosti treba da budu predočena pravila po kojima Vlada Srbije angažuje i plaća savetnike.

    Povodom pisanja lista "Danas" da je Vlada Srbije angažovala konsultantsku kuću bivšeg britanskog premijera Tonija Blera za pomoć u formiranju stručnih timova u okviru kabineta premijera Aleksandra Vučića, TS je ocenila da je to angažovanje moralo da bude predmet javne nabavke.

    Ta nevladina organizacija je istakla da je sporno i to što je iz Vlade "Danasu" potvrđeno da će usluge konsultanske kuće "Tony Blair Associates" biti plaćene iz fondova Ujedinjenih Arapskih Emirata.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE