Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na sajmu odmah prodata najskuplja jahta od 345.000 evra

    Najskuplja jahta izložena na 37. međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova, Carver C34, vredna 345.000 evra, prodata je prvog dana nautičke smotre na Beogradskom sajmu.

    Baš kao i na sajmu automobila, i na ovoj izložbi plovila, lova i ribolova prvo "planu" najvredniji eksponati. Zato i ne čudi optimizam na štandu kompanije iz Petrovca na Mlavi koja je izložila prelepu italijansku bokericu Browning vrednu milion dinara.

    Veliko interesovanje vlada i za jeftinije čamce, skutere, opremu za nautičare, lovce, ribolovce. Na štandu Yamahe nude i gumenjake za manje 600 evra.

    Drago mi je da postoji tržišni potencijal za ovaj sajam, jer to znači da imamo i preduzetnike kojima, kada plate svoje obaveze prema državi, ostaje sredstava da mogu da investiraju u svoja zadovoljstva ili da kroz ovakav način realizuju neke svoje poslovne aktivnosti, rekao je otvarajući ovu međunarodnu manifestaciju ministar privrede Željko Sertić.

    Na Sajmu će biti održane i brojne tribine, naučni skupovi koji će pokušati da daju odgovore na nekoliko važnih pitanja.

    "Zašto, na primer, Srbija sa oko 2.000 kilometara plovnih reka, kanala, koristi svega 0,1 odsto potencijala i propušta priliku da na obalama reke zaposli najmanje 15.000 ljudi. Ili, zašto naša država od lovnog turizma godišnje inkasira 500.000 evra, a Austrija čak pola milijarde evra."

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE