Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ova preduzeća duguju milijarde dinara za porez

    Najveći poreski dužnik među aktivnim preduzećima na kraju 2014. godine je Zastava Oružje iz Kragujevca, čiji je dug 7,57 milijardi dinara. Među najzaduženijima su najveći sportski klubovi i medijske kuće.

    Poreska uprava objavila je spisak najvećih poreskih dužnika na kojem je 407 aktivnih preduzeća, 745 firmi koje su u stečaju i likvidaciji, 221 su u restrukturiranju, 399 je brisano iz registra, a 147 je onih kojima je oduzet poreski identifikacioni broj (PB).

    Posle Zastava Oružja, sledi Krušik Valjevo  sa dugom od 2,53 milijardi dinara, zatim PPT Namenska iz Trstenika (2,1 milijarde), Kompanija Borba (1,8 milijardi), Monus (1,5 milijardi), a ta kompanija je podnela zahtev za reprogram duga.

    Među najvećim dužnicima su i Simeks, Lola livnica, Mera invest, Sloboda, Koncern Farmakom, Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan, Beohemija, Pink international, Kompanija Novosti, RTS, Zekstra grupa.

    Na spisku najvećih poreskih dužnika je 647 preduzetnik, a najveći dug ima Milan Vasiljković, vlasnik Zelene jabuke iz Smederevske Palanke čiji je dug 116,1 milion dinara.

    Poreska uprava nema mogućnost da prinudno naplati dug od preduzeća koja su u stečaju ili restrukturiranju. Među preduzećima koja su u stečaju najveći dužnik je Beobanka s dugom od 30,76 milijardi i Investbanka sa dugom od 23,1 milijardu dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE