Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tesla `častio` Konstantina

    Aerodrom Nikola Tesla poklonio je niškom aerodromu Konstantin Veliki opremu koja će doprineti većoj bezbednosti, saopštila su rukovodstva dva aerodroma.

    Vrednost opreme nije objavljena, ali je rečeno da je u Niš dopremljeno vozilo za vuču vazduhoplova i vozilo za odleđivanje aviona, viljuškar za istovar robe, terensko vozilo za patrole, snegobacač, alat, podmetači za točkove i 35 radio stanica.

    Vršilac dužnosti generalnog direktora aerodroma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević najavio je da će beogradski aerodrom pomoći aerodromu u Nišu i u edukaciji kadrova.

    "Zaključićemo ugovor o saradnji koji će omogućiti da zaposleni sa niškog aerodroma dođu narednih meseci kod nas na obuku i praksu kako bi spremno dočekali leto i planirane letove", rekao je Vlaisavljević.

    On je istakao da je beogradski aerodrom 2014. godine ostvario profit veći od tri milijarde dinara, što je rekord od osnivanja aerodroma, i rukovodstvo tog preduzeća oseća obavezu da pomaže aerodromu u Nišu.

    "Ne možemo da utičemo na kompanije da lete iz Niša, to je komercijalni problem, ali možemo oko tehnike da pomognemo mnogo više", kazao je Vlaisavljević.

    Vršilac dužnosti direktora JP Aerodrom Niš Vladica Đurđanović je istakao da će donirana oprema značiti veću bezbednost, a samim tim i veću konkurentnost na tržištu.

    On je istakao da Aerodrom Niš pregovara sa niskobudžetnim kompanijama o uvuđenju linija iz Niša do Tivta i Minhena, ali još nije izvesno da li će neka od kompanija prihvatiti ponudu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE