Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pet saveta za napredovanje na poslu

    Uspeh na poslu ne dolazi sam od sebe. Pored dobrog rada i prihvatanja korporativne kulture, uspeh na poslu čini i ’sitnice’ kojih možda niste svesni. Ovo je osnovnih pet.  

    Budite tačni

    Dolaženje koji minut ranije ili bar na vreme, može ostaviti samo pozitivan utisak o vama, jer to govori mnogo o tome koliko vam je posao važan i ostavlja utisak da znate da upravljate svojim vremenom.

    Izgledajte dobro

    Nikad ne ostavljajte utisak kao da ste upravo izašli iz kreveta. Dogodiće se i to nekad, naravno, ali pokušajte da izbegavate takav scenario. Odvojite svako jutro dovoljno vremena za osvežavajuće tuširanje, odabir primerene odevne kombinacije i zdrav doručak. Tako ne samo da ćete ostaviti pozitivan utisak na druge, već će to i vama pomoći da se osećate kao da uvek imate kontrolu nad svim aspektima, čak i ako imate gomilu papira na stolu.

    Preuzmite odgovornost

    Tu pre svega mislimo na neuspehe, jer ćete tako ostalima pokazati kako vam mogu verovati. S druge strane, prebacivanjem krivice na druge pokazaćete se u potpuno drugačijem svetlu.

    Izbegavajte spletke

    Interakcija na radnom mestu itekako je poželjna, ali nikako ako izgleda kao epizoda "Igre prestola" – puna spletki i kalkulisanja. Tračarenje i žaljenje na druge ostavite za svoju mamu, prijateljice ili dragog, a u kancelariji se fokusirajte na posao. Više dobrog proizaći će iz napornog rada, nego iz manipulisanja.

    Predstavite nove ideje

    Ako imate bilo kakve predloge, koji mogu da poboljšaju rad vašeg tima ili čitave kompanije, iznesite ih! Ponekad je potrebno i rizikovati, izaći iz svoje zone udobnosti i podstaći nešto novo. Time ćete pokazati da možete još više od onoga što trenutno radite, što je uvek dobro. I da, uvek dajte 100 posto od sebe, ma koliko neki zadatak bio jednostavan. Možda se to neće ceniti odmah, ali budite sigurni da kad-tad hoće. Samo budite strpljivi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE