Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uskoro prvi viski u pametnoj boci

    Jedan od najpoznatijih viskija na svetu, Johnnie Walker Blue Label, uskoro će postati prva pametna boca žestokog pića.

    Proizvođač tog žestokog pića, firma Diageo, dogovorila je saradnju s norveškom kompanijom Thin Film Electronics ASA, koja poseduje potrebnu tehnologiju za izradu pametnih nalepnica.

    Tehnologija koja omogućava izradu takvih nalepnica je OpenSense, a do spremljenih informacija unutar nalepnice dolazi se putem NFC.

    Dakle, dovoljno će biti prisloniti smartphone na bocu ovog pića, čime će se na ekranu automatski pojaviti materijali koje nam je proizvođač ovog pića priredio.

    Budući da nalepnica poseduje senzor, ista ima više mogućnosti za komunikaciju između proizvođača i potrošača u odnosu na QR nalepnice.

    Naime, za razliku od standardnih QR nalepnica koje nakon skeniranja vode na statičnu stranicu, OpenSense NFC nalepnice mogu korisnika da upute na različite sadržaje.

    Na primer, dok je nalepnica neoštećena sistem prepoznaje da boca još uvek nije otvarana, te nakon povezivanja sa smartphonom na ekranu se mogu pojaviti reklamne poruke proizvođača, kao i posebne pogodnosti u vidu posebnih kupona.

    Nakon otvaranja, ovim putem se mogu prikazati drugačije vrste informacije poput recepata koji uključuju ovo piće.
    Takođe, proizvođaču ovog pića se otvara i mogućnost slanja personalizovanih poruka onim kupcima koji odluče da se sa svojim uređajima povežu s pametnom bocom. 

    Foto: screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE