Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Građevinari iz regiona prave konzorcijum?

    Građevinari iz zemalja bivše Jugoslavije pokušavaju da naprave konzorcijum kako bi zajednički nastupili na afričkom i azijskom trzištu, a traženi su u Libiji, Alžiru i Iraku.

    Sekretar Udruženja za građevinarstvo Privredne komore Srbije Viktor Kobjerski rekao je u izjavi za Tanjug da srpska privredna komora pregovara sa komorama iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Slovenije o objedinjavanju građevinske operative za zajednički nastup na stranim tržištima.

    "Hoćemo da se vratimo na treća tržišta, gde smo ranije bili vrlo popularni i zajednički vrlo dobro radili i mogli da odgovorimo na sve zahteve investitora“, istakao je Kobjerski.

    Prema njegovim rečima, veliki investitori iz Libije, Alžira i Iraka traže naše građevinare, ali Srbija nema dovoljan broj radnika za velike poslove, niti potrebne garacije.

    "Planiramo da sa tim zemljama napravimo konkretne dogovore“, rekao je Kobjerski napomenuvši da se u tom delu sveta smiruju tenzije i popravlja bezbednosna situacija.

    On je naglasio da je cilj da firme iz regiona više ne budu podizvođači i u podređenom položaju već da budu angažovane kao glavni izvođači i nosioci posla. Kobjerski je rekao su srpski građevinari traženi i u Francuskoj i da će sa pojedinim starim i proverenim firmama otići 4. marta u Pariz kako bi pregovarali sa francuskim građevinarima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE