Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ni njima više nema besplatne putarine

    Nedelju dana pošto je objavila da će svi ministri morati da plaćaju putarinu, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavljuje da će isto pravilo važiti i za narodne poslanike.

    Narodni poslanici će ubuduće plaćati putarinu, čime će Javno preduzeće Putevi Srbije godišnje uštedeti 20 miliona dinara, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

    "Ako mogu građani Srbije da plaćaju putarinu, ako mogu vlada, ambasade i ministarstva, ne postoji nijedan razlog da to ne rade i poslanici."  U zakonu jasno piše da su poslanici oslobođeni plaćanja prevoza, ali nisu oslobođeni putarine, kazala je Mihajlović novinarima u Skupštini.

    Ona je objasnila da će od plaćanja putarine koja je "praktično do sada na neki način poklanjana", Putevi Srbije imati godišnje 20 miliona dinara dodatnog novca, što je dovoljno za uređivanje svih lokalnih i puteva drugog reda u opštini srednje veličine u Srbiji.

    Kako je navela, oslobođeni plaćanja putarine biće Vojska Srbije, policija, Hitna pomoć, vozila pod pratnjom, a u određenim situacijama i humanitarne organizacije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE