Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS ukinuo 43 direktorske funkcije

    Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije usvojilo je Odluku o osnovama unutrašnjeg organizovanja, kojom se ukidaju sve direkcije i smanjuje broj sektora sa 65 na 35.

    Kako se navodi u saopštenju, tom odlukom i Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji poslova u JP EPS, koje je potpisao direktor tog preduzeća Aleksandar Obradović, ukinute su 43 direktorske funkcije.

    Ističe se da je novom organizacionom šemom, EPS više integrisan sa privrednim društvima, gde će, precizira se, "u narednom periodu biti primenjena ta sistematizacija poslova".

    "Cilj je da EPS bude bliže proizvodnji i distribuciji električne energije. Usvajanje Odluke i Pravilnika, prvi su koraci u reorganizaciji kompanije po Programu reorganizacije, koji je krajem novembra prošle godine usvojila Vlada Srbije", navodi se u saopštenju.

    Prva faza programa reorganizacije predviđa da do 1. jula sva privredna društva za proizvodnju uglja i električne energije budu integrisana u JP EPS.

    Takođe se predviđa osnivanje jednog privrednog društva za distribuciju struje u kojem će biti sva dosadašnje kompanije za distribuciju, kao i nastavak rada EPS Snabdevanja. Na taj način umesto dosadašnjeg organizovanja kroz 14, sistem će funkcionisati sa tri pravna subjekta.

    Programom reorganizacije EPS predviđeno je da do 1. jula 2016. godine EPS postane akcionarsko društvo, navodi se u saopstenju EPS.

    Smanjenje broja direktorskih funkcija u EPS, Aleksandar Obradović je najavio još u oktobru prošle godine. Tada je potvrdio da će "seča 600 suvišnih direktora" u Elektroprivredi početi u novembru, takođe prošle godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE