Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nikolić: Ovo je poslednja godina muka i odricanja

    Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je sinoć da će 2015. godina najverovatnije biti poslednja godina muka i odricanja, i da bi samo "svetski slom" Vladu Srbiju mogao da ukloni sa pravog puta reformi kojim je krenula.

    Vlada se nije zanosila time da će u 2016. godini teći med i mleko ali je činjenica da se troši manje nego ikada i da se novac usmerava racionalnije nego ikada, rekao je Nikolić gostujući na RTS.

    "Savetovao bih Vladu da bi mogla brže da dođe do rebalansa bužeta nego što smo se nadali. Očigledno je da smo izvanredno predvideli da ćemo smanjiti dosta troškova … ali nas je iznanedio bolji priliv u bužet i treba ga raspoređivati što pre da neko ne bi bio uskraćen, na primer za lečenje", kazao je Nikolić.

    Nikolić je dodao da je istina da bi bilo bolje da je Železara Smederevo privatizovana i da postoji Južni tok.

    Nikolić je ocenio da Južni tok nije propao projekat, jer je on dobar ne samo za Srbiju i Rusiju, nego i za osam članica EU.

    Presednik Srbije je izrazio uverenje da će doći do sređivanja situacije u Ukrajini i da bi to moglo da vrati taj projekat u koji je uloženo mnogo novca.

    "Čini mi se da se EU i Rusija, koliko god da se posvađaju, kada dođe do snabdevanja gasom i naplate snabdevanja, nekako lakše dogovore nego u drugim situacijama", rekao je Nikolić.

    Prema njegovim rečima, izvore i kapacitete gasa koje ima Rusija, Evropa ne može da obezbedi tako lako i zato, "ako nema prijateljstva među njima, ima dovoljno interesa da Južni tok bude aktuelan".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE