Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lavrov poziva na čvršće rusko-srpske odnose

    Ministar spoljnih poslova Rusije Sergey Lavrov pozvao je na učvršćivanje bilateralnih ekonomskih odnosa Rusije i Srbije.

    To se navodi u poruci ruskog ministra, koju je na otvaraju Druge rusko-srpske privredne izložbe i Beogradskog foruma pročitao ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin.

    U poruci Lavrova se navodi da bilaterani odnosi dve zemlje beleže pozitivnu dinamiku, čemu je poseban podsticaj dala prošlogodišnja poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji.

    Čepurin je kazao da rusko-srpska poslovna saradnja raste i jača u kontinuitetu i naveo da je prošle godine robna razmena dve zemlje iznosila 3,1 milijardu dolara, što je povećanje za 40 odsto u odnosu na 2013. godinu.

    On je istakao da je Rusija jedna od prve tri zemlje sa kojima Srbija ima najveću spoljnotrgovinsku razmenu.

    Ministar spoljnih posova Srbije Ivica Dačić je potvrdio da su trgovinski donosi Srbije i Rusije u stalnom usponu, i ocenio da postoji značajan prostor za unapređenje i dinamičniji rast saradnje.

    Dačić je rekao da je Srbija zainteresovana za unapređenje u saradnji sa Rusijom u oblasti energetike, infrastrukture, turizma. Ruske kompanije, kako je rekao, u Srbiji su prisutne u bankarstvu, železnici, ali je želja Srbije da Rusi budu prisutni i u drugim privrednim oblastima.

    Izložba "Ekspo Rusija-Srbija 2015" i Beogradski poslovni forum, na kom učestvuje oko 100 preduzeća iz Rusije, Srbije i drugih zemlaja, biće otvoreni do 6. marta u hotelu Metropol.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE