Svi bi da upravljaju beogradskim otpadom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svi bi da upravljaju beogradskim otpadom

  Javnom pozivu za učešće u projektu upravljanja otpadom na teritoriji Beograda odazvalo se 48 kompanija, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da se firme i dalje prijavljuju.

  "Reč je o investiciji od oko 250 miliona evra, koja podrazumeva uvođenje novog modernog sistema upravljanja otpadom, izgradnju pogona za tretman otpada, linije za reciklažu otpada, izgradnju pogona za proizvodnju energije iz otpada i sređivanje deponije Vinča", rekao je Mali.

  On je kazao da je plan da se deponija Vinča uređuje kroz javno-privatno partnerstvo, što je plan i za garaže, metro i slično.

  "U ovom trenutku grad nema novca za ovako velike investicije, način da se ovakvi projekti sprovedu u delo upravo je u modelu javno-privatnog partnerstva", rekao je Mali.

  Mali je kazao da će 25. i 26. marta grad u saradnji sa Svetskom bankom održati konferenciju kako bi pozvali investitore da posete deponiju Vinča i detaljno se upoznaju sa projektom i dodao da je već tokom leta biti moguće raspisati tender za ovaj projekat.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE