Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kazahstan poziva srpske kompanije da rade u toj zemlji

    Ambasador Kazahstana u Srbiji Nurban Rustemov pozvao je danas srpske kompanije iz oblasti putne infrastrukture, građevinarstva i poljoprivrede da učestvuju u realizaciji državnog programa Vlade Kazahstana "Svetli put", za koji će biti izdvojeno 40 milijardi dolara.

    Rustemov je na sasatanku s potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem u Beogradu, kazao da će taj projekat biti realizovan u naredne tri godine i da će u njegovom sklopu biti izgrađen veliki broj puteva, železničkih pruga, škola, bolnica i pogona za proizvodnju hrane, navedeno je u saopštenju Lajućevog kabineta.

    Ljajić i Rustemov, kao ambasador u Srbiji na nerezidencijalnoj osnovi, razgovarali su o unapređenju ukupnih odnosa dve zemlje i mogućnostima za proširenje obima ekonomske saradnje.

    Oni su se saglasili da bi u toku ove godine trebalo da se održi i prva sednica međuvladinog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Kazahstana.

    Ljajić i Rustemov su najavali i skoro potpisivanje bilateralnog sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja koji je u potpunosti usaglašen, kao i sporazuma o saradnji u oblasti turizma, zajedničkom nastupu na trećim tržištima i saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, koji su u pripremi.

    Foto: Wikipedia

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE