Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Operateri dobili rešenja za frekvenciju 4G

    Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (Ratel) uručio je Telekomu, Telenoru i Vip Mobileu rešenja za korišćenje frekvencija za četvrtu generaciju mobilne telefonije.

    Kako se ističe u saopštenju, četvrta generacija mobilnih komunikacija biće dostupna u Srbiji početkom maja 2015. godine, a ona će omogućiti bolju pokrivenost i brži internet.

    Telekomu Srbije, Telenoru i Vip Mobile pojedinačna rešenja za korišćenje radio frekfencija za dva radio-frekvencijska bloka širine pet megaherca (MHz) uručio je direktor Ratela Milan Janković.

    Ističe se da su sva tri domaća mobilna operatera "izvršili finansijske obaveze (preuzete na licitaciji za frekvencije) uplatom od po sedam miliona evra u budžet Republike Srbije".

    Telekom Srbije, Telenor i Vip mobajl siu na aukciji koja je održana 19. februara kupile pravo korišćenja po dva radiofrekvencijska bloka po ceni od 3,5 miliona evra po bloku, što je ukupno 21 milion evra.

    Ponude mobilnih operatera otvorene su 9. februara, nakon čega ih je pregledala Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja, koja je utvrdila je da su svi ponuđači imali ispravne finansijske ponude.

    Ratel je izdao tri pojedinačne dozvole za korišćenje po dva bloka radio-frekvencija u opsegu 1710-1785/1805-1880 MHz, na 10 godina, a taj period može da bude produžen za još dve godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE