Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Verbić: Bolja saradnja privrede i visokih strukovnih škola

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da je potrebna bolja povezanost privrede i visokog strukovnih škola u Srbiji.

"Visoke strukovne škole treba da budu primer dobre prakse u saradnji sa privredom", kazao je Verbić na skupu Profilisanje visokog strukovnog obrazovanja, koji je održan u Palati Srbija.

Ministar je istakao i da je potrebno obezbediti zakonski okvir koji će omogućiti efikasniju saradnju privrede i visokog strukovnog obrazovanja, a zakonska rešenja treba tražiti u praksi i od samih privrednika.

Predsednica Konferencije akademija strukovnih studija Ružica Stanković istakla je važnost regionalne saradnje kako bi se unapredio i osavremenio rad ovih ustanova.

Ona je najavila i da će sledeće godine u Beogradu biti održano godišnje zasedanje Evropske asocijacije visokih strukovnih obrazovnih ustanova (EURASHE)

Generalni sekretar EURASHE Johan Kloe poručio je da cilj visokih strukovnih škola treb da bude brzo zapošljavanje i da zbog toga studente treba školovati tako da se brzo prilagođavaju novim trendovima i zahtevima tržišta rada.

Današnji skup u Beogradu okupio je predstavnike visokih strukovnih škola iz Srbije, ali i regiona – Makedonije i Slovenije.

Foto: Beta

What's your reaction?

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE