Verbić: Bolja saradnja privrede i visokih strukovnih škola

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Verbić: Bolja saradnja privrede i visokih strukovnih škola

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da je potrebna bolja povezanost privrede i visokog strukovnih škola u Srbiji.

  "Visoke strukovne škole treba da budu primer dobre prakse u saradnji sa privredom", kazao je Verbić na skupu Profilisanje visokog strukovnog obrazovanja, koji je održan u Palati Srbija.

  Ministar je istakao i da je potrebno obezbediti zakonski okvir koji će omogućiti efikasniju saradnju privrede i visokog strukovnog obrazovanja, a zakonska rešenja treba tražiti u praksi i od samih privrednika.

  Predsednica Konferencije akademija strukovnih studija Ružica Stanković istakla je važnost regionalne saradnje kako bi se unapredio i osavremenio rad ovih ustanova.

  Ona je najavila i da će sledeće godine u Beogradu biti održano godišnje zasedanje Evropske asocijacije visokih strukovnih obrazovnih ustanova (EURASHE)

  Generalni sekretar EURASHE Johan Kloe poručio je da cilj visokih strukovnih škola treb da bude brzo zapošljavanje i da zbog toga studente treba školovati tako da se brzo prilagođavaju novim trendovima i zahtevima tržišta rada.

  Današnji skup u Beogradu okupio je predstavnike visokih strukovnih škola iz Srbije, ali i regiona – Makedonije i Slovenije.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE