Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Udovički:Nadali smo se da do poskupljenja struje neće doći

    Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Kori Udovički izjavila je danas da je informacija o poskupljenju struje postala javna čim je odluka doneta, a da je do poslednjeg časa postojala nada da se to neće desiti.

    "Informacija je postala javna onog trenutka kada je usvojen program na bordu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), a sve do zadnjeg časa postojala je mogućnost da možemo nekakvo rešenje da nađemo", izjavila je Udovički novinarima u Vladi Srbije.

    Ona je komentarišući izjavu ministra finansija Dušana Vujovića da neće da opterećuje građane informacijom o poskupljenju struje istakla da je do usvajanja programa MMF-a postojala nada da do poskupljenja struje neće doći.

    Vujović je u intervjuu za "Politiku" od nedelje kazao da je vest o poskupljenju struje od 15 odsto od aprila ove godine tek nedavno javno potvrđena, jer vlada nije htela da objavljuje program dogovoren s Međunarodnim monetarnim fondom dok Bord direktora MMF-a ne usvoji i objavi taj program.

    "O tome se priča već duže vreme, ali nismo želeli da ljude opterećujemo pre objave. U medijima je situacija takva da bi vest o poskupljenju mogla da odvuče pažnju javnosti s najvažnije pozitivne stvari da smo, posle dva nauspešna pokušaja, dobili podršku MMF-a", kazao je Vujović.

    U javnosti je izjava Vujovića protumačena kao svesno skrivanje od građana loših vesti, odnosno da vlada objavljuje samo podatake koji treba da stvore sluku o njenoj uspešnosti.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE