Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova istraga o manipulacijama sa euriborom

    Britanski regulator za ozbiljne prevare pozvao je bivše trgovce britanske banke Barclays i nemačke Deutsche Banka na razgovore u sklopu istrage o manipulacijama referentnom kamatnom stopom Euribor.

    Britanski regulator istražuje da li su trgovci manipulisali međubankovnom referentnom kamatnom stopom Euriborom radi ostvarivanja lične koristi, a istražuju i trgovce nekih drugih banaka, objavio je Financial Times, pozivajući se na dobro upućene neimenovane izvore.

    Barclays je rezervisao 750 miliona funti za potrebe podmirivanja eventualnih kazni zbog manipulacija na tržištima valuta, a prošle nedelje iz banke su poručili da priželjkuju zaključenje istrage što pre moguće.

    Deutsche Bank sprema se da plati gotovo milijardu evra na ime kazni povezanih s nagodbom u slučaju optužbi za manipulacije liborom.

    Istraga britanskog regulatora za prevare nadovezuje se na dve istrage vezane uz manipulaciju euriborom i dolarskim liborom, piše dalje FT.

    Američki i evropski regulatori prošle su godine s oko 6 milijardi dolara kaznili Barclays, UBS, Deutsche Bank i još nekoliko banaka i brokerskih kuća, zbog navodnih manipulacijama kamatnim stopama libor i euribor.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE