Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd na vodi ne `potapa` Savamalu

    Čuveni deo u užem centru Beograda nije ugrožen realizacijom projekta "Beograd na vodi", tvrdi gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević.

    Savamala, deo prestonice smešten tik uz njen centar, neće "potopiti" projekat "Beograd na vodi". Ovaj kvart na atraktivnoj lokaciji kraj Save ne samo da će preživeti najavljenu pompeznu gradnju, već će mu ona vratiti nekadašnji sjaj, istakao je Vukosavljević.

    Prema onome što ja znam, a to nije uža oblast mog delovanja, projekat "Beograd na vodi" ne obuhvata rušenje Savamale, izjavio je Vukosavljević.

    Naprotiv, on će se graditi na jednom prostoru koji je omeđen, a koji možemo videti u Urbanističkom planu. Pritom, lice ove "stare dame" biće osveženo. Naime, njene okrnjene fasade, na kojima su vidljive "rane" u spoljašnjim zidovima nastajale godinama, biće sanirane.

    Dobio sam izvesno uveravanje da će prostoru Savamale, ovakvom kakav je sada, biti dodeljena sredstva, ističe Vukosavljević. Ona će biti iskorišćena za obogaćivanje kulturnih sadržaja, određivanje većeg prostora za kulturne aktivnosti, renoviranje, rekonstrukciju…

    Savamalu prepoznatljivom čine mnoga zdanja, između ostalih, "Mikser", Urbani inkubator, Gete institut, Kulturni centar "Grad", koji su nastali po ugledu na slične u četvrtima Berlina i Njujorka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE