Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Miškovićev povratak među top investitore u regionu?

    Kompanija Delta holding otvorila je u Staroj Pazovi distributivno-logistički centar za hranu i robu široke potrošnje, a prvi čovek kompanije Miroslav Mišković najavljuje nove investicije, vredne preko 250 miliona evra.

    Predsednik Delte kazao je na otvaranju da će u distributivno-logističkom centru Delta Transportnog Sistema (DTS), u koji je uloženo 10,2 miliona evra, biti zaposleno 400 radnika.

    "Delta će u ovaj centar ulagati i dalje. Ovo je samo prva faza. Možda čak ove godine počnemo izgradnju druge faze, a kada se završi i treća, ovde ćemo stvoriti najveći logistički centar u našem regionu", kazao je Mišković.

    Najavio je da Delta planira da ove godine počne izgradnju četiri objekta na tri lokacije, ukupne vrednosti veće od 250 miliona evra, naglasivši da su sredstva za te investicije već obezbeđena.

    Mišković je precizirao da je u maju 2015. planiran početak izgradnje nove poslovne zgrade od 20.000 kvadratnih metara, dok se septembra očekuje početak izgradnje "šoping-mola" na Auto-komandi u Beogradu od 180.000 kvadratnih metara.

    Do kraja ove godine očekuje se i početak radova na Hotelu Intercontinental, kao i izgradnja poslovne zgrade u Bloku 20 površine veće od 50.000 kvadratnih metara, a u izgradnji svih pomenutih objekata biće angažovano između 8.000 i 10.000 građevinskih radnika.

    "Mi se legitimišemo kao najveći investitor u Srbiji, a ponovo se vraćamo i kao vodeći regionalni investitor, jer 20. marta očekujemo potpisivanje ugovora o izgradnji hotela Crowne Plaza u Ljubljani sa grupom Intercontinental, koji će sa 20 spratova biti najviša zgrada u Ljubljani", kazao je Mišković.

    On je ukazao da Srbija samo investicijama može da izađe iz krize i ostvari rast društvenog proizvoda, a to utiče na smanjenje duga i povećanje zaposlenosti.

    Mišković je kazao i da je za privredu Srbije veoma važno da država izjednači domaće i strane investicije, naglasivši da je brza izgradnja ovog distributivno-logističkog centra omogućena pravovremenim izdavanjem dozvola u Opštini Stara Pazova.

    Generalni direktor DTS Vojin Milić kazao je da je izgradnja distributivnog centar u Staroj Pazovi završena za sedam meseci. Milić je naglasio da ovaj centar ima 20.730 kvadratnih metara, s mogućnošću da se proširi za još 14.500.

    "Kapacitet centra je 26.000 paletnih mesta, i iz njega će se svakodnevno otpremati roba za 15.000 kupaca širom Srbije. Ovaj centar je kruna sedam godina poslovanja DTS", naglasio je Milić.

    Foto: twitter

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE